Wikipedia shqip

Versioni shqip i enciklopedisë së lirë

Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe sot përmban 84.185 artikuj. Wikipedia shqip e ka vendin e 75-të[1] sipas listës së Wikipedia-ve.[2]

Zhvillimi

Momentalisht në Wikipedia-n shqip gjenden 142.690 përdorues të regjistruar, 9 prej tyre janë me titull administrues dhe tre me titull burokrat.

Statistika

Statistikat e Wikipedias në shqip
Përdoruesit të regjistruarNumri i artikujveSkedat e ngarkuaraAdministruesit
142.69085.7374.72310

Arritje madhore

DataArtikulliNumri i artikullitArtikuj për ditë
1
12 tetor 2003Faqja Kryesore1
2
18 maj 2005?1 000
8
20 shtator 2005Rrethi i Pukës2 000
6
11 dhjetor 2005John Wayne2 500
Arritjet nga 3000 deri 5500 nuk gjënden këtu, sepse nuk dihen se cilët janë. Kjo sepse brënda disa ditëve janë krijuar në mënyrë automatike mbi 2500 artikuj.
70
30 janar 2006Will Smith6 000
10
23 mars 2006.qa6 500
10
16 prill 2006.gf7 000
13
23 nëntor 2006Suretu Fatir10 000
41
5 dhjetor 2006Mushkova10 500
50
8 janar 20071623 në literaturë12 000
125
12 janar 2007Festat Islame12 500
33
26 mars 2007Kate Beckinsale14 000
25
16 prill 2007Rojet e mjegullës14 500
15
17 maj 2007Opus Dei15 000
15
20 qershor 2007Microsoft Windows15 500
45
2 gusht 2007.zr17 000
13
19 prill 2008Sallatë me rrepa të kuqe20 000
8
19 gusht 2008Arkitektura post moderne21 000
10.4
31 dhjetor 2010Jakobi i Vjetri30 000
27.6
28 dhjetor 2011Tërbaçi40 000
9.7
5 nëntor 2012Distrikti Kenora43 000
13.2
5 prill 2013Shën Angjelina e Arbërisë45 000
1 janar 2018Lewis Binford71 235
11 maj 2020Narkolepsia80 000

Lidhje të jashtme

Referime