Besart Kallaku

Aktor shqiptar

(Përcjellë nga Gjini)

Besart Kallaku ose Bes Kallaku ka lindur më 20 nëntor 1985 në Tiranë, është një këngëtar dhe humorist shqiptar. Më shumë se me emrin e vërtetë e njohin si "Gjini i Portokallisë". Bes Kallaku, sot është një nga aktorët më të dashur të Portokallisë për gjithë spektatorët që e ndjekin. Mjaft popullor për personazhet dhe batutat që përdor, ai ka krijuar një profil interesant, për të cilin publiku e duartroket, por edhe kritika e vlerëson. Përveç roleve të humorit Besarti ka interpretuar edhe në dy filma artistik shqiptarë, “Koha e kometës” dhe “Alive”.

Diskografia

Këngët (Singles) nga Bes Kallaku

  • 2011 - "Katunari Gangsta"
  • 2012 - "Regga Katunari"
  • 2012 - "Eminemi i Katunarve"
  • 2013 - "Loku ke blloku" (feat. Rati)
  • 2013 - "Kom me te thy n'mes"
  • 2013 - "A ti bim o bish"
  • 2014 - "Jeta e funit" (feat. Rati)
  • 2014 - "Skifterat" (feat. Rati)
  • 2015 - "Me temina" (feat. Rati & Big Mama)
  • 2015 - "Skifterat 2" (feat. Rati)
  • 2016 - "S3 Amsterdam" (feat. Rati)
  • 2016 - "Unaza" (feat. Muharrem Ahmeti)
  • 2016 - "Si mjalti" (feat. Leonard)
  • 2017 - "Gezuar Baftjar" (feat. Ylli Baka
  • 2017 - "N'Dashni" (feat. Olsi Bylyku)
  • 2017 - "Skifterja Zemres" (feat. Klajdi Haruni)
  • 2018 - "Cohu kerceni" (feat. Ylli Baka)
  • 2018 - "Daja" (feat. Ermal Fejzullahu)
  • 2018 - "Makarena" (feat. Irkenc Hyka)
  • 2018 - "O bir" (feat. Dani)
  • 2019 - "Si rrush" (feat. Fatima Ymeri)
  • 2019 - "Ca m'ke bo" (feat. Imbro Manaj)
  • 2020 - KTG
  • 2020 - Ciao po te le (feat. Anila Mimani)
  • 2021 - Rudina (feat. Andi Shkoza)

Filmografia

Redaktuar më 15 Nëntor 2019[1]
VitiTitulliRoliShënime të tjera
2004–2017PortokalliRole të ndryshmeSeri të ndryshme
2008Time of the Comet
2009Alive!Fikja
2010–2011Radio RadioLloniSeri televizive
2016Pit Stop MafiaTulla
2017LazaratIlir
2018The Temptation of CharlesThe hit manAnoncuar
Akira's Flying WheelchairSumoDuke filmuar
2019FalcoFalco Laçjani

Referime

  1. ^ "Earliest Titles With Besart Kallaku" (në anglisht). IMDb.